Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos tanácsok képes leírás - Vizsla.tlap.hu
részletek »

Hasznos tanácsok - Vizsla.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vizsla.tlap.hu » Hasznos tanácsok
Keresés
Találatok száma - 6 db
Állatvédelem

Állatvédelem

Kedvenceink védelme érdekében március elsejei hatállyal módosult az alábbi sokat szapult állatvédelmi törvény. Sok az újdonság, de a fogadtatás egyelőre vegyesnek mondható: egyesek szerint nem elég határozott, mások szerint egyes pontjai teljesen feleslegesek.

Fajtaválasztás

Fajtaválasztás

Biztosan sokan döntenek úgy, hogy hamarosan kutyát vesznek magukhoz, hiszen nemsokára itt a tavasz, születnek a kölykök, ilyenkor mindig nagyobb a kísértés. Hajlamosak vagyunk meglátni és megszeretni egy fajtát, egy egyedet. Mielőtt azonban meghoznánk a döntést, nem árt jó alaposan átgondolni, hogy milyen körülmények közé visszük a kutyát, milyen az életvitelünk és mennyit kell törődni vele. Szóval sok-sok kérdést kell feltennünk magunknak a vásárlás előtt.

Képzés

Képzés

Még mielőtt hazahoznánk a kiskutyát, amit gondosan választottunk ki, csináljuk meg neki a helyét, kérdezzük ki a tenyésztőt, hogy ő mivel etet, és aszerint szerezzük be a kiskutyának az élelmet. Ezek fontos dolgok, ne akkor kelljen kapkodni, amikor már ott van nálunk a lurkó!

Képzési eszközök

Képzési eszközök

Ma már a retriever képzés is olyan magas szinten van, hogy kis túlzással önálló szakmának vagy tudománynak is mondhatnánk, ennek megfelelően komoly eszköz arzenál áll a profi trénerek szolgálatára. Ennek bizonysága az egyik legkomolyabb amerikai vadász-retriever internetes áruház 650 (!) oldalas on-line katalógusa. Az eszközök célja, hogy segítsék a kiképzéssel foglalkozók munkáját, hogy minél hatékonyabban tudjanak az adott feladatokra koncentrálni. Sajnos az itt leírt eszközök nagy része Magyarországon nem szerezhető be, de az elmúlt időszakban sikerült kiépítenünk azokat a csatornákat, melyeken keresztül a legfontosabb dolgokat megszerezhettük.

Nevelés

Nevelés

A vizsla nevelése I.   Első lépés:  A döntés Sokan sokfélét mondanak arról, hogy hogyan és hol kezdődnek a dolgok, de az én véleményem szerint mindig az első gondolat megfogalmazódása az első lépés, amikor az jár a fejünkben, hogy kutyát szeretnénk.

Vásárlás előtt

Vásárlás előtt

Vegyek, vagy ne vegyek? - mármint kutyát. Ez a legfontosabb, és 'kezdőknek' talán a legnehezebben eldönthető kérdés. Ugyanis egy kutya befogadása hosszútávú - emberi számítás szerint 15 évre szóló - és egész életvitelünket meghatározó döntés! Vegyük sorra, milyen kellemetlenségekkel kell gyakorta számolnia egy kutyatartónak: Nincs szünnap, kibúvó, rossz idő: a kutya szükségleteit ki kell elégíteni, vagyis etetni kell, elegendő mozgási és ürítési lehetőséget kell biztosítani számára, az anyagcsere melléktermékeket el kell takarítani (utcán, kertben, lakásban egyaránt), miatta többet kell takarítani a lakást. Ezek mindennapos tennivalók, ráadásul némelyiket naponta többször és nagyjából rendszeres időbeosztás alapján kell végezni.

Tuti menü