Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vizsla tenyészetek képes leírás - Vizsla.tlap.hu
részletek »

Vizsla tenyészetek - Vizsla.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vizsla.tlap.hu » Vizsla tenyészetek
Keresés
Találatok száma - 38 db
Áldozóvölgyi-Drótos

Áldozóvölgyi-Drótos

Nálam elsődleges, hogy kutyáink stabil idegrendszerűek legyenek és rendelkezzenek egy mindenes vadászkutya tulajdonságaival. Ezt a célt szem előtt tartva szeretnék olyan kutyákat tenyészteni, melyek minden szempontból megfelelnek a jövendőbeli vizslatulajdonosok elvárásainak.

Alföldi Vándor

Alföldi Vándor

Már kisgyerekkorom óta rajongással szeretem az állatokat. Első kutyámat, egy Pekingi Palota Pincsit, 14 évesen kaptam a szüleimtől, hosszas könyörgés után. Már ekkor elkezdődött a tenyésztés iránti érdeklődésem.

Antaresi-Láng Kennel

Antaresi-Láng Kennel

Az Antaresi-Láng Kennel 1991-ben született. A magyar fajta szeretete kíséri végig életemet. Azt Antaresi-Láng Kennel rövid szőrű magyar vizsla kennel. Az oldalon megtekinthetőek a kutyáinkról, utódaikról készült képek és videók, információk a rövid szőrű magyar vizsláról és naprakészen követhető tenyészetem története.

Aranyszabja

Aranyszabja

Ez a fajta mindenes vizsla, ami azt jelenti, hogy a hazánkban vadászható valamennyi vadfajra használható megfelelő szintű képzés mellett. Fontos tudni, hogy a német vizsla, nagyon családszerető, de munkavégzése során igényli a következetes parancsvégrehajtás megkövetelését.

Bajorhegyi Hamvas

Bajorhegyi Hamvas

A kutya, mint tudjuk a teremtés csodája. A vizsla, pedig nem is kutya, ő a vizsla! A szépség, a nemesség, az intelligencia és a túlcsorduló szeretet megtestesítője. Kár lenne tagadni, elfogult vagyok a kérdésben, de hát végül is mindenkinek a saját kutyája a legkedvesebb, de mentségemre szolgáljon, hogy minden vizsla fajta közel áll a szívemhez.

Becsali-Beszélgetős

Becsali-Beszélgetős

A Becsali-Beszélgetős Kennelünket 1995-ben alapítottuk Zalaegerszegen. Kennel alapításunkkal a magyar kitenyésztésű vizslák rövidszőrű változatának népszerűsítését tartottuk szükségesnek, jóllehet a vizsla nem tartozik a legveszélyeztetebb hazai fajták közé, mégis sokan elfeledkeznek róla és a mai divatnak sokszor alá van vetve.

Bereki

Bereki

Gyerekkoromtól érdekeltek az állatok, szakmát is e szerint választottam. Agrármérnökként Budapestről Balatonfenyvesre költöztem, ahol állattenyésztőként elsősorban régi szerelmemmel a lótenyésztéssel, majd szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozhattam. Balatonfenyvesen lehetőségem volt végre a kutyázást is intenzívebben művelni.

Betekints

Betekints

Üdvözöljük a Betekints kennel - Parád, Borika, Siti és Tasi - honlapján. Kellemes böngészést kívánunk, térjen be hozzánk máskor is! Tasi, mindannyiunk nagy szerelme. Ő az, aki a gondolatainkban olvas, aki mindent azért tesz, hogy mindeket boldoggá tegyen. Figyelmes úriember nem csak a családunk tagjaival, de más állatokkal is. Gyönyörű csatárkais feje ma már ritkaságszámba megy. Kiváló az orra, lendületes a mezei munkája. Erőteljes felépítésű, mégis elegáns vizsla, szép színnel, mélybarna szemekkel.

Compatriota di Bonfini

Compatriota di Bonfini

Tenyészetünk a szépet és jót alapelvet követve jó küllemű és jól dolgozó (vadászó) braccok tenyésztését tűzte ki célul. Tenyésztésbe vett kutyáink képességvizsgával, őszi tenyészvizsgával, tenyészszemlével és kiállítási eredményekkel rendelkeznek, továbbá diszpláziaszűrtek. Annak ellenére, hogy a vadászati képességeket fontosnak tartjuk, a tenyészetünkből származó kutyákkal nem feltétlenül szükséges vadászni - tökéletesen boldog olasz vizslája lehet annak is, aki csak sokat viszi sétálni vagy például valamilyen kutyasportot űz vele. Lakásban, kennelben, kertben egyaránt tartható, de a gazdi közelsége a legfontosabb számára.

Hirdetés
Csipkéskúti

Csipkéskúti

A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül, ám ez csak akkor igaz, ha nem kezdjük isteníteni oket. Megvan a magukhoz való eszük és bölcsességük. Találkoztam jó kutyákkal és rossz kutyákkal, butákkal és intelligensekkel, de soha nem voltam kutya nélkül. Ahogyan a görögök mondják, egy ház nem otthon addig, míg fecske nem fészkel az eresz alá, ugyanúgy azt tartom, hogy egy ház attól lesz otthon, ha van benne kutya.

Csővárberki

Csővárberki

Noveczki Katalin vagyok. Kutyás pályafutásomat 15 évesen kezdtem. Ekkor kaptam életem első kutyáját, egy rövidszőrű magyar vizsla szukát. Miért éppen rövidszőrű magyar vizslát? Kedvessége, tanulékonysága miatt, na és mivel akkor még Budapesten egy tízemeletes házban laktunk, a rövid szőre is szempont volt. Ez 1992 szeptemberében történt. Következő év januárjától kezdtem el járni a közelben lévő OMSE kutyaiskolába, ahol fegyelmező, őrző-védő és ügyességi feladatokat (akadályugrás, palánkmászás, kúszás, stb.) tanulhattak a kutyák és a gazdik. Sok-sok munka után kora tavasszal már kisebbfajta sikereket értem el, de ahogy melegedett az idő, a kutya egyre jobban lustult, a korábban könnyedén ugrott akadályokat sem volt hajlandó ugrani. Elvittük orvoshoz, ahol kiderült, hogy gyenge a szíve, és szabálytalanul ver. Gyógyítása már akkor nagyon sok pénzbe került volna, így fájdalmas döntés után, visszavittük a tenyésztőjéhez, aki kertes házban lakott.

Daiquiri

Daiquiri

Gyerekkoromtól kutyázom, maximálisan ez tölti ki az életemet. A braccozás 2003-ban kezdődött, mikor megvásároltam kennelalapító szukámat, Fatat. Abban a pillanatban eldőlt hogy ez a fajta lesz számomra a nagy szerelem. Célom olyan show típusú olasz vizslákat tenyészteni melyek ha szükséges a vadászatokon is megállják helyüket. Szeretném hogy olyan helyre kerüljenek az általam tenyésztett kiskutyák, ahol társként nevelik fel őket, biztosítva nekik mindazt, ami a fizikai és szellemi fejlődésükhöz szükséges. Hiszem, hogy nem minden kutya születik kiállítási vagy vadászkutyának, de hogy boldog kutya váljék belőlük az elsősorban az én felelősségem.

Eszter-Házi Drótos

Eszter-Házi Drótos

Lapozgattam bőszen az újságokat, de sehogy nem tudtam eldönteni a sok, nekem akkor túl sokat nem mondó betűhalmazból (CAC, CACIB, BOG, ÖTV, VAV), hogy melyiknek lesz olyan szép nagy füle... Az utcán sétálgatva azonban egycsapásra megváltozott minden, ugyanis megláttam A fajtát, abból is egy alig 4-5 hónap körüli suhancot, amint lapát füleit fújta a szél, bajszát és szakállát a végletekig összemocskolta valamilyen pocsolya-féleségben. Ő egy dróti kölyök volt, soha nem felejtem el azt a pofát. Akkor tudtam, hogy nekem ilyen kell. Innentől kezdve már gyorsan ment a dolog. Megmutattam a fajtát anyukámnak, aki ugyan húzta a száját (mai fejjel nem csodálom, sajnos az egyik ilyen könyvben egy elég ijesztő példányról volt kép...), de végülis beadta a derekát. Lapozgatás, telefonálás, izgulás, toporzékolás, hisztizés, majd utazás. Hát így lett Deni.

Fürdőházi

Fürdőházi

Igyekszem a jövőben is a sztenderdnek, fajtajellegnek megfelelő küllemű és jó munkaadottságú kutyákat tenyészteni. Eddigi kutyáimról, korábbi almokról, utódokról képek a galériában láthatók. Újabb almokról, utódokról folyamatos tájékoztatás a megadott elérhetőségeken.

Gini Vadász

Gini Vadász

Egész életünkben voltak kutyáink, de amikor 1994-ben megismertük a vizslát rögtön beleszerettünk ezekbe a szép kutyákba. Abban az időben nem sok vizsla volt Hollandiában. Így hát a mi első magyar vizslánk egy szuka volt akit egy vadásztól vettünk. A neve Ujkéri Vadász Gini volt. Elrendeztük a papírjait a Magyar Ebtenyésztő Országos Egyesületnél és így tenyészthettünk Hollandiában magyar vizslát. Éveken át sok kölyköt tenyésztettünk Hollandiában és eléggé kedveltté tettük ezt a fajtát más tenyésztők részére is.

Jakabhegyi-Vadász

Jakabhegyi-Vadász

Boros Gábor vagyok a Jakabhegyi-Vadász kennel tulajdonosa, immár 10 éve foglalkozom drótszőrű magyar vizslákkal. Kennelemben kiskutyák kaphatók és előjegyezhetők. Mindenkinek szívesen ajánlom ezt a remek fajtát, aki egy megbízható, hű társra vágyik a vadászatokon és a mindennapi életben egyaránt! Tenyésztői munkám célja, hogy küllemileg és vadászatilag jó színvonalú egyedek kerüljenek ki kennelemből. Világgyőztes és champion kutyáim ezt látszanak visszaigazolni.

Kevi-Lator

Kevi-Lator

2009. október 10. BAJA, ÖTV - Kevi-Lator Berti (Dió) a mai napon sikeres Őszi Tenyészvizsgát tett, és 271 ponttal első díjban végzett. Ezzel az eredménnyel a nap harmadik legmagasabb pontszámú ÖTV-s kutyája lett. Gratulálunk a sikeres vizsgához, a szép eredményhez tulajdonosának és vezetőjének, Bakonyi Anitának!

Tuti menü